Test: Mazda 6 2,5 aut. stv. Optimum, 2017 En flott bil til god pris

Mazda 6 2,5 aut. stv. Optimum, 2017 En flott bil til god pris

Kort sagt:
+ Totalpakke med mye utstyr til god pris, ytelser, engasjerende kjøreopplevelse
– Hjulstøy (19-tommere), ikke den rommeligste familiestasjonsvogna, skiluke mangler

Da Mazda 6 kom i dagens generasjon i 2013, ga vi den gode testomtaler. Siden den gang har den blant annet fått firehjulsdrift, og totalprisen for de ulike motor-/utstyrsgradene har alltid vært god.
Likevel er ikke salget all verden. Den virker oversett av kundene, og kanskje også av Mazda-selgerne, som virker mest opptatt av SUV-ene CX-5 og CX-3. Det synes vi er urettferdig for 6-eren.

I fjor fikk den en facelift med blant annet modernisert betjening, og allerede i år har den fått en ny teknisk oppgradering. På plass er blant annet G-Vectoring Control (GVC), et elektronisk system som skal minske behovet for små korrigeringer med rattet.
Systemet virker, folkelig beskrevet, ved at elektronikken «letter på gassen» kort og lett når bilen kjøres inn i en sving. Da får bilen en liten endring i vektfordeling, og det skal gi bedre grep på forhjulene. Effekten skal være best når underlaget er glatt. Mazda sier dessuten at systemet gir bedre retningsstabilitet også rett fram.

Les hele artikkelen hos Motor / Klikk.no: http://www.klikk.no/motor/bil/biltester/test-mazda-6-25-aut-stv-optimum-2017-2820510